Award winning graphic novel about Cat, Ted and Spider.
In Pseudo, we meet our anti-hero Cat in her post-break-up phase. As Cat goes chasing emotional and sexual validation, she is faced with her shadowy past, a nasty spider and lots of bad sex.
A real story about the pseudo world of online dating.


_____________________

Pseudo er vinder af Ping Prisen 2022 for BEDSTE DANSKE DEBUT.
Juryens begrundelse:
Kat er ensom. Trods hendes ihærdige forsøg på at drukne ensomheden i sex, dating og stoffer går det støt nedad. Vi skal længere ind – ind i ensomheden, ind i fortrængningen, ind i de dele af sindet, der gør allermest ondt.
I Matilde Digmanns stilsikre debut, Pseudo, er der ingen nemme udveje. Historien om den antropomorfe Kat går i ring. Orgasmerne forløser aldrig helt, sårene heles ikke. Men hvor Kat benægter sine traumer, stirrer Digmann dem lige i øjnene og tvinger læseren til at kigge med. Omslaget har spejleffekt af en årsag.
Digmann bruger mesterligt tegneserieformen og sin grafiske, sort/hvide streg til at gøre et syret univers menneskeligt og ærligt. Kombinationen af undergrunds-tradition, træsnit-æstetik og psykoterapi er ekstremt effektiv og giver løfte om flere store værker i horisonten.
_____________________

Pseudo er en 366 siders grafisk roman om Cat, Ted og Spider der bebor en dystopisk og sexistisk skyggeverden hvor mørket smelter i takt med Cats deroute ud i stoffer og sex.
Cat er hjerteknust og dulmer sine følelser med hvad end der er i nærheden: stoffer, mænd, porno, drama, snacks - whatevs. Cats sidekick Ted kommer med gode råd, mens Spider forsøger at få Cat på rette spor.
Universet i Pseudo er mørkt, smeltende, bubblegum-agtigt. En anonym by fuld af reklamer for brazilian butt jobs og spraytans - hvor jeg - gennem min protagonist, den antropomorfe hunkønnede kat, kan nærme mig mit personlige skyggearbejde. Herfra kan jeg undersøge bevæggrunde for en seksuel udadreageren der ikke typisk forbindes med kvinder. Jeg kan stille mig dér hvor kvinder udskammes og fordømmes - dér hvor der hersker forskellige regler for mænd og kvinder, og hvor kvinders drift tabuiseres.
I den kollektive skygge.
Pseudo er første del af et større værk der omhandler afhængighed - om den afstumpethed og desensibilisering der følger af at vokse op i et patriarkalsk senkapitalistisk samfund hvor ens (kvindelige) krop gøres forkert og udseendet tillægges enorm betydning. Det er et blik ind i den parralelverden vi bevæger os i når vi dater på nettet og den forråelse af sjælen der følger af endeløs swiping.

Press

Thank you to the Danish Arts Council for supporting this project.
Back to Top