Copy/Play er en udstilling der udfolder sig på flere planer. Copy/Play handler om at lade lyset og skyggen sameksistere og arbejde med at kunne rumme begge dele i os selv og i verden. Det nærmer jeg mig fra flere forskellige vinkler.
For det første vil jeg fylde Basements mørke og dunkle rum med skulpturelle værker: replikaer, forvredne genskabelser af  tidens visuelle ikoner, dyr, spejle og ord der udstråler aggressiv hyperfeminitet. Jeg lader det legende og lyse møde det mørke fortættede og sorgfulde i en slags underskov af væsener i mange afskygninger.
Jeg bruger sanseligheden som et instrument der direkte kan etablere kontakt til et indre følelseshav - nogle værker er agressive i deres stikken, mens andre inviterer til leg, glæde og løssluppenhed. Du må til tider kante dig rundt mellem værkerne, eksistere i spejlingerne - du er i centrum og du møder dig selv.
Sanseligheden findes også i de materialer jeg arbejder med: fra bronze, til keramik, over spejlbesat beton, embellishment og tekstiler. Sammen skaber de en totalinstallation som den besøgende kan vandre rundt i - som en frossen, fortryllet stillestående skov. Jeg inviterer ind i et immersivt sanse- oplevelses- og følelsesrum hvor det barnagtigt legende og den dybe sorg kan opleves i samme nu.
Dernæst vil jeg invitere til reflektion over hvordan vi navigerer i vores “nye” digitale virkelighed. Det gør jeg med et kurateret udvalg af memes, nudes og DMs som jeg har samlet ind til udstillingen. Memes er interessante, fordi de afspejler skyggesider i vores kultur og samtidig kan skabe et ‘safe space’ hvor det er okay aldrig at forlade sin seng, at lide af social angst og tømme køleskabet kl. 03 om natten. Nudes er interessante fordi de blotlægger vores seksualitet, vores liderlighed, vores blik på os selv og hinanden. Jeg er interesseret i hvad vi får ud af at tage og sende nudes. Handler det om selviscenesættelse? Om et adrenalin kick? Om seksualitet eller magt? Jeg har indsamlet nudes fra mit community og bedt senderne om et ‘nude manifesto’ der forklarer deres bevæggrunde.
Endelig vil jeg have fokus på formidling af mit værk Pseudo (en 366 siders grafisk roman om online dating) - bl.a. gennem en artist talk styret af Basements leder Mie Behrmann Jensen og gennem en performativ læsning af Pseudo akkompagneret af et ambient lydunivers skabt af musiker Anders Remark.

See the stories here.

Collecting nudes for the exhibition
Collecting nudes for the exhibition
Show poster
Back to Top