See stories here.
På Zinefest Møllegade præsenterer vi et interessant udvalg af kunstnere der skaber tegneserier, grafiske romaner eller zines. Det er kunstnere som ikke er bange for at røre ved tabuiserede emner og skubbe grænser. 
De seks kunstnere er udvalgt fordi de under corona har udgivet vigtige værker, som fortjener at blive fejret. Der vil være workshops og gadeboder som bredt repræsenterer alle de forskellige retninger zine kulturen kan rumme. Om aftenen er der en performativ læsning af den grafiske roman Pseduo akkompagneret af musikerne Comic Cosmos.

Tegnet litteratur kan forene det visuelle med det skrevne ord og vække følelser. De tegnede værker er en måde at bryde ud af den litterære niche og nå ud til et nyt publikum. Den tegnede litteratur kan skabe stemninger og med få ord kan den rumme samme dybde som den klassiske roman.  

Zine fællesskabet stræber efter inklusivitet og en broget flok af DIY entusiaster, queer folk, feminister, mennesker der er interesserede i at nedbryde tabuer og som ikke er bange for at fortælle personlige historier og normalisere mentale udfordringer. 

Zinefest i Møllegade giver en platform til de stemmer der sjældent høres og giver publikum en mulighed for at opdage en forgrening af litteraturen de måske ikke kender – og giver forfattere mulighed for at præsentere deres nyeste grafiske værker. Møllegade er Københavns litterære centrum og der skabes synergi og nye samarbejder mellem aktørerne i gaden. 

Zinefest I Møllegade 2021 er arrangeret af Zinefest Cph, Ark Books, Mat & LiteraturHaus.
Fotos af Morten Møller 35mm.dk

Back to Top